Er is een grote verscheidenheid aan houtsoorten, maar welke is geschikt voor uw kozijn? En waarom moet u bijvoorbeeld juist voor het houtsoort Finti kiezen? Of juist voor Meranti? Omdat Drijfhout’s Timmerfabriek al meer dan 80 jaar specialist is in houten kozijnen, deuren en trappen geven wij u graag advies. Gevestigd in Joure maken wij de mooiste producten van verschillende houtsoorten als Afromosia, Meranti, Mahonie en Finti. Elk houtsoort heeft zijn eigen voordelen en eigenschappen, maar welke past het beste bij uw kozijn? Wij zetten als specialist een aantal houtsoorten voor u op een rijtje.

Finti voor uw kozijn

Dé meest duurzame en milieuvriendelijke vervanger van tropisch hardhout: Finti. Het kenmerkt zich door ongekende hoge isolatiewaarden, pas na 15 jaar overschilderen, minimaal onderhoud, 100% recyclebaar en geen chemische toevoegingen. Uitermate geschikt voor uw kozijnen dus.

Afromosia voor uw kozijn

Een zeer duurzaam houtsoort die enigszins lijkt op teak, maar het bewaart beter de donkere kleur als het wordt blootgesteld aan lucht en de zon. Het houtsoort Afromosia is vrij hard en laat zich goed bewerken, daarom ook erg geschikt als houtsoort voor uw kozijn.

Oregon pine voor uw kozijn

Een naaldhoutsoort die bekend staat om zijn relatief hoge sterkte en hardheid. Door de diversiteit van de maatvoering is een kozijn met het houtsoort Oregon pine een zeer geschikte keuze.

Meranti voor uw kozijn

Het houtsoort Meranti is onderhoudsvriendelijk en betrouwbaar en ook goed te bewerken. Daarom zijn er veel hardhouten kozijnen in Nederland gemaakt van dit houtsoort. Nog een pluspunt: het houtsoort heeft een natuurlijke en warme uitstraling.

Mahonie voor uw kozijn

Het is een duurzaam houtsoort met een herkenbare roodbruine kleur. Het is een houtsoort die bekend staat om zijn stabiliteit, waardoor er nauwelijks sprake is van uitzetten, krimpen of kromtrekken. Mahonie is daarom een geschikt houtsoort voor uw hardhouten kozijnen.

Iroko voor uw kozijn

Daarnaast maken wij bij Drijfhout’s Timmerfabriek ook gebruik van het mooie en zeer duurzame Afrikaanse houtsoort Iroko. Het hout is sterk en werkt weinig en is daarom geschikt voor zeer veel doeleinden. Door de mooie uitstraling is irokohout een garantie voor een tijdloze toepassing, zeer geschikt voor uw kozijn dus.

Wilt u meer informatie over een geschikt houtsoort voor uw kozijn?

Elk houtsoort heeft zijn eigen voordelen en eigenschappen, dus heeft u nog vragen over deze houtsoorten? Dan helpen wij u graag. Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs in onze showroom en timmerfabriek in Joure.

Elk houtsoort heeft zijn eigen voordelen en eigenschappen