Een van de grootste woontrends van de afgelopen jaren is zonder twijfel de stalen deur. In elk woonprogramma of interieurblad komen ze gegarandeerd voor. En niet zonder reden, zo’n deur met grote glazen en een dun kozijn zorgen voor een mooie industriële look en zorgen voor extra veel lichtinval in je woning en een ruimtelijk gevoel. Wist je dat het ook mogelijk is staallook deur uit te voeren in hout? Deze ziet er net zo chic uit, en heeft een aantal grote voordelen, we zetten ze graag voor je op een rijtje.

Betaalbaar alternatief

Een hele goede reden om houten kozijnen en deuren te nemen in plaats van echte stalen deuren is de prijs. Één van de redenen dat een houten staallook deur goedkoper is, is omdat ze veel lichter van gewicht zijn, hierdoor zijn geen speciale verstevigingen in je wand of plafond nodig. Doordat de deur lichtgewicht is, heb je ook veel minder kans dat de deur op den duur door gaat hangen in de scharnieren.

Handig in veelgebruikte ruimtes

Een stalen deur brengt letterlijk veel gewicht met zich mee. Dit voelt lekker robuust en industrieel, maar is niet altijd even handig. Een stalen deur (of staallook deur) wordt vaak geplaatst in ruimtes die veel in het zicht zijn, zoals tussen de hal en de woonkamer, of woonkamer en keuken. Laten dit nou juist veelgebruikte ruimtes zijn: dan kan het op den duur vervelend worden om die deur altijd open te moeten duren, helemaal als je kinderen hebt. Voor hen kan een echte stalen deur erg zwaar zijn en daarmee is een lichtgewicht staallook deur als alternatief wel zo praktisch.

Drijfhout levert jouw staallook deur op maat

Doordat staallook deuren gemaakt zijn van hout, is het makkelijker om deze op maat te maken. Hierdoor kunnen ze in vrijwel iedere woning toegepast kunnen worden, ook als deze geen gebruik maakt van moderne standaarden, bijvoorbeeld als het een historische woning betreft.

Verschillende mogelijkheden

Niet per sé een voordeel van staallook deuren, maar ook goed om te weten, is dat we staallook deuren in verschillende varianten kunnen maken. Bijvoorbeeld als binnenschuifdeur, of met onzichtbare scharnieren voor een extra strakke look. Bij Drijfhout’s Timmerfabriek denken we graag met jou mee over de mogelijkheden en kunnen we je goed adviseren over verschillende materialen en technieken. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op en dan helpen we je graag!

Staallook deuren: net als een stalen deur, maar met vele voordelen.