Een rustieke, landelijke stijl is bij veel mensen populair. De neutrale kleuren en natuurlijke materialen stralen rust uit en maken een ruimte stoer en sfeervol. De meubels die je kiest hebben veel invloed op de uitstraling van de ruimte, maar ook de keuze voor een deur doet veel. Een opgeklampte deur sluit perfect aan bij de rustieke woonstijl.

Wat is een opgeklampte deur?

Een opgeklampte deur bestaat uit planken en latten. Waarbij aan de voorkant enkel de verticale planken te zien zijn. Aan de achterkant zijn ook de klampen te zien: horizontale, verticale en dwarse latten waar de planken op bevestigd zijn. Opgeklampt dus. Dit geeft het kenmerkende uiterlijk wat vele mensen kennen als “schuurdeur”. Omdat dit type deur veel wordt gebruikt voor schuren. Traditioneel gezien werd dit type deur ook veel gebruikt voor luiken, bedstedes, stallen en kasten. Tegenwoordig zien we opgeklampte deuren ook veel voor bijvoorbeeld achterpoorten.

Opgeklampte deur met of zonder kozijn

De opgeklampte deur is weer welkom binnenshuis! Met name in de stoere loftstijl is de opgeklampte schuurdeur populair om te plaatsen. We zien de deur dan met name opgehangen aan een zwarte metalen rails, in plaats van in een kozijn geplaatst. In plaats van het zware gietijzer van toen, zijn ook deze rails in moderne, lichte varianten verkrijgbaar.

Plaatdeur met groeven

Een schuurdeur is traditioneel samengesteld uit planken. Maar de moderne techniek maakt het mogelijk om een deur met “schuurdeur-look” te maken uit 1 plaat hout. Deze zijn eenvoudiger om te maken en daardoor ook goedkoper. Dit komt omdat we deze maken van AluStabiel: hout met aluminiumplaten er in verwerkt, hierdoor zal de deur niet kromtrekken, en kunnen we groeven in de deur frezen waardoor het net een echte opgeklampte deur lijkt. De deur kan dan worden afgewerkt met klampen voor een bijna niet van echt te onderscheiden look. Bovendien zijn deze deuren ook nog eens 30 minuten brandwerend

De keuze voor een houtsoort

Opgeklampte deuren zie je veelal gemaakt van naaldhoutsoorten, zoals douglas of lariks, wanneer ze gebruikt worden voor een schuur of tuinhuis. Echter zijn dit lang niet de enige mogelijkheden. We helpen je graag bij de keuze van een passende houtsoort bij de toepassing die jij voor ogen hebt voor je opgeklampte deur.

Projecten met opgeklampte deuren

Opgeklampte deuren passen in veel verschillende projecten, hier een paar voorbeelden:

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heeft u een project waar een opgeklampte deur een ereplaatsje krijgt? We kijken graag samen naar de mogelijkheden en wat we voor u kunnen betekenen. Neem contact met ons op en we beantwoorden graag uw vraag of brengen een offerte uit.

Een opgeklampte deur geeft direct een rustieke, warme sfeer