Sinds kort hebben wij een nieuwe medewerker rondlopen bij Timmerfabriek Drijfhout. Onze nieuwe werkvoorbereider Elsje stelt zich aan u voor!

 

Een groot deel van haar leven heeft ze op Terschelling gewoond. En zoals het op de eilanden gaat, is er in allerlei verschillende bedrijven altijd wel hulp nodig. Van automonteur tot medewerker in de horeca, Elsje heeft al heel wat verschillende taken op zich genomen!

Inmiddels woont ze al jaren in Joure. Omdat ze graag met haar handen bezig is heeft ze zich na de verhuizing naar de vaste wal, laten scholen als meubelmaker/scheepsinterieurbouwer en heeft ze zich daar een aantal jaar in uitgeleefd. Toen haar eerste kind zich aandeed, is ze gaan werken bij een witgoedwinkel. Dat was makkelijker combineren met het moederschap, maar bleek toch niet zaligmakend.

Via een uitzendbureau is ze bij ons terechtgekomen, en daar zijn we maar wat blij mee! “Het werken met hout vond ik toch wel heel erg leuk, alleen het is lastig om een part-time baan daarin te vinden. Hier bij Drijfhout werd mij die mogelijkheid geboden als werkvoorbereider, dus die kans heb ik aangegrepen! Bovendien is het vlakbij huis, wat heel erg fijn is.”

De afgelopen weken heeft ze veel met Miranda meegelopen om te leren hoe het werk in een timmerfabriek in elkaar steekt en wat er allemaal speelt. “Want dat is toch wel weer heel anders dan in de scheepsbetimmering!”

Daarnaast is ze ook bezig haar functie onder de knie te krijgen. Het is natuurlijk de bedoeling dat zij de tekening van een architect of aannemer, gaat omzetten in een werktekening voor haar collega’s en deze vertaalt naar een programmering voor de CNC machine. Hierbij heeft ze hulp van Miranda en Leo. Ook gaat ze binnenkort nog starten met een vakgerichte opleiding werkvoorbereider/calculator.

Om de werkvoorbereiding onder de knie te krijgen, heeft ze wel een deadline. Niet alleen omdat Leo over ongeveer een jaar met pensioen gaat, maar ook omdat er een derde kindje op komst is!

“Maar dat gaat helemaal goed komen! De kennis van hout en het technisch inzicht heb ik al. Met de begeleiding kon ik snel aan de gang en nu maak ik steeds meer werk zelfstandig.”

Wij zijn blij dat we deze altijd vrolijke en behulpzame collega hebben mogen verwelkomen. Ze staat haar mannetje en past goed in de groep. Wie weet heeft u haar binnenkort wel aan de telefoon.