Lang verwacht en nu eindelijk in bedrijf: onze nieuwe CNC machine! Veel timmerfabrieken werken al langer met geautomatiseerde processen. Alleen omdat wij ons focussen op afwijkende opdrachten waren deze machines niet toereikend voor de ambachtelijke en ongebruikelijke methodes die wij hiervoor toepassen. Tot nu toe! Want ook op dit gebied staat de ontwikkeling niet stil en is er nu een machine die onze technieken aankan.

De aanloop

Meegaan met je tijd en ontwikkelingen is noodzaak voor het voorbestaan van bijna ieder bedrijf, ook de onze. Daarom hebben we al jaren onze ogen open naar een machine die aan onze eisen voldoet. Hier hebben we lang op moeten wachten, maar op een gegeven moment kwam de Windowmaster 10 beschikbaar. Een 5-assige CNC machine voor houtbewerking met wel 50 gereedschappen, die ook geschikt is voor afwijkende vormen. Onze oren waren gespitst, en na gesprek en overleg besloten we tot aanschaf! Spannende tijden!

Installeren maar

Lang verwacht stond op een zonnige dag de vrachtwagen voor ons pand, daar was hij dan! De plek was alvast door ons vrijgemaakt, en de machine werd vakkundig en zorgvuldig naar zijn plaats gemanoeuvreerd. De beitels lieten nog even op zich wachten, maar nadat deze geleverd waren, konden we aan de slag! Ook op kantoor vroeg dit om aanpassingen, daar gebeurt namelijk het essentiële voorwerk. Meerdere van onze medewerkers zijn getraind in het precies invoeren van werktekeningen, zodat de machine dit uit kan gaan voeren. Na meerdere trial-en-errors rolden de eerst succesvolle tests van de bank. Nu zijn we klaar voor het echte werk en de eerste opdrachten!

De voordelen voor jou

Met deze nieuwe machine kunnen we een groot aantal processen efficiënter maken. Dit heeft onder andere de volgende voordelen:

  • Grotere oplages worden sneller geproduceerd
  • Herbestelling? Snel geregeld dankzij geheugen machine
  • We kunnen na werktijd blijven produceren = sneller
  • Bepaalde opdrachten kunnen we tegen scherpere tarieven leveren

 

We blijven nog steeds Drijfhout’s Timmerfabriek

We zouden Drijfhout’s Timmerfabriek niet zijn als we niet oog houden voor afwijkend maatwerk. Deze machine is een aanvulling op ons machinepark en geen vervanger. Heeft u een bijzondere opdracht die zelfs deze machine niet aankan, of verkiest u ambachtelijke methodes? Dat is nog steeds geen enkel probleem! Maatwerk blijft onze standaard!

De aankomst en introductie van de windowmaster 10: