Grote glazen ruiten maken was historisch gezien erg moeilijk. Zo ontstond glas in lood: kleine stukjes glas met lood bijeen gehouden. Alleen weggelegd voor de rijken! Met de tijd worden de technieken beter en wordt vensterglas voor meer mensen betaalbaar. Maar grote oppervlakken zijn nog steeds lastig te maken. Om toch veel licht binnen te krijgen worden kozijnen opgebouwd met stukjes glas die met houten roeden bij elkaar worden gehouden. Zo ontstaan kozijnen met glasdelende roeden.

Glasdelende roeden: van noodzaak naar luxe

Waar vroeger het gebruik van glasdelende roeden de enige manier was om een groot raam te maken, is dat natuurlijk al lang verleden tijd. De moderne techniek kan HR++ en triple glas maken van meters breed en hoog. Toch is de uitstraling van een raam met roeden nog steeds erg geliefd omdat het een klassieke uitstraling geeft aan een gebouw.

Daarom heeft men nieuwe oplossingen bedacht: de roeden kunnen ook ín het dubbelglas geplaats worden, of er op geplakt aan de binnen- en buitenkant van het raam. Dit geeft een look die van ver toch de klassieke uitstraling geeft. Kom je dichtbij, dan zie je echter wel dat het een modern raam betreft.

Echte glasdelende roeden gemaakt door Drijfhout’s Timmerfabriek

Hecht u waarde aan een authentieke uitstraling van uw raam of deur? Dan helpt Drijfhout’s Timmerfabriek u met kozijnen of deuren met glasdelende roeden op elk gewenst formaat. Wij leveren kozijnen met glasdelende roeden voor nieuwbouw, maar zijn bijzonder gespecialiseerd in renovatieprojecten. Wij behoren tot een selecte groep timmerfabrieken die nog op ambachtelijke manier de kozijnen kunnen maken die niet te onderscheiden zijn van het origineel, behalve natuurlijk dat ze in perfecte nieuwstaat zijn.

Door nieuwe innovaties te combineren met ambachtelijke technieken kunnen we ook historische panden, modern comfort en energiezuinigheid bieden. Dit doen we bijvoorbeeld door reproducties van kozijnen te maken die geschikt zijn voor monumentenglas: enkelglas met een isolerende coating, of ultra dun dubbelglas.

Geïnteresseerd in kozijnen op maat?

Geinteresseerd in kozijnen met glasdelende roeden op maat? Neem dan contact met ons op voor een offerte! Wij maken alle kozijnen, ramen en deuren met zorg op maat, ook grotere series.

Glasdelende roeden waren vroeger de oplossing om veel licht binnen te laten