Drijfhout’s Timmerfabriek is al meer dan 80 jaar specialist in houten kozijnen, deuren en trappen. Gevestigd in Joure maken wij de mooiste producten van verschillende houtsoorten als Afromosia, Finti, Meranti en Mahonie. Elk houtsoort heeft zijn eigen voordelen en eigenschappen, maar welke past het best bij uw kozijn, deur, trap of ander project? Wij zetten al ons houtsoorten voor u op een rijtje. Zo kunt u makkelijk een keuze maken welk houtsoort het beste past bij uw project.

  • Mahonie houtsoort

Mahonie is een duurzaam houtsoort met een herkenbare roodbruine kleur. De kwaliteit van mahoniehout is heel hoog en ook constant. Het is een stabiel houtsoort, waardoor van uitzetten, krimpen of kromtrekken nauwelijks sprake is. Mahoniehout is daarom zeer geschikt voor hardhouten kozijnen. Wilt u meer informatie over Mahonie of weten hoeveel het kost? Kijk dan hier.

  • Meranti houtsoort

Meranti is goed te bewerken, onderhoudsvriendelijk en betrouwbaar hout en daarom zijn veel hardhouten kozijnen in Nederland gemaakt van dit houtsoort. Meranti is een verzamelnaam van verschillende tropische houtsoorten en heeft een natuurlijke en warme uitstraling. Wilt u meer informatie over Meranti of weten hoeveel het kost? Kijk dan hier.

  • Afromosia houtsoort

Afromosia is een zeer duurzaam houtsoort die enigszins lijkt op teak, maar het bewaart beter de donkere kleur als het wordt blootgesteld aan lucht en zon. De nerf, kleur, textuur en duurzaamheid zijn nagenoeg het zelfde als teak. De houtsoort Afromosia is vrij hard en laat zich goed bewerken. Wilt u meer informatie over Afromosia of weten hoeveel het kost? Kijk dan hier.

  • Iroko houtsoort

Iroko is een mooie en zeer duurzame Afrikaanse houtsoort. Het hout is sterk en werkt weinig en is daarom geschikt voor zeer veel doeleinden. Door de mooie uitstraling is irokohout een garantie voor een tijdloze toepassing. Wilt u meer informatie over Iroko of weten hoeveel het kost? Kijk dan hier.

  • Oregon pine houtsoort

Oregon pine is een naaldhoutsoort, die bekend staat om zijn relatief hoge sterkte en hardheid. Door de diversiteit van de maatvoering is een kozijn met de houtsoort oregon pine een zeer geschikte keuze. Wilt u meer informatie over Oregon Pine of weten hoeveel het kost? Kijk dan hier.

  • Finti houtsoort

Finti is dé duurzame en milieuvriendelijke vervanger van tropisch hardhout. Het thermisch verduurzaamd grenenhout Finti kenmerkt zich door ongekende hoge isolatiewaarden, pas na 15 jaar overschilderen, minimaal onderhoud, 100% recyclebaar en geen chemische toevoegingen. Wilt u meer informatie over Finti? of weten hoeveel het kost? Kijk dan hier.

Houtsoorten en eigenschappen bij Drijfhout’s Timmerfabriek

Heeft een project waar één van deze houtsoort perfect bij past? Van deuren, kozijnen, trappen tot de meest unieke projecten: bij Drijfhout’s Timmerfabriek helpen wij u graag verder. Niks is onmogelijk. Dit geldt voor nieuwbouw, maar ook voor restauratie projecten. Neem hier vrijblijvend contact met ons op of kom langs in onze showroom in Joure.

Elk houtsoort heeft zijn eigen voordelen en eigenschappen