Wij bij Drijfhout’s Timmerfabriek zijn gespecialiseerd in alles wat met hout wordt gemaakt. Zo maken wij de mooiste deuren, trappen en kozijnen op maat in verschillende houtsoorten. Bij Drijfhout’s Timmerfabriek is niks onmogelijk. Zo hebben wij ook de prachtige nieuwe voordeur van het Provinciehuis in Leeuwarden mogen maken. Een deur van maar liefst 3,2 meter hoog!

Een houten toogkozijn door Drijfhout’s Timmerfabriek

Zo zijn wij ook gespecialiseerd in het maken van toogkozijnen op maat. De vorm van een toogkozijn is bijzonder door de ronding in de bovenste dorpel. Zo krijgt het kozijn een strakke uitstraling, maar wel met een elegante ronding aan de bovenkant.

Houtsoorten voor uw toogkozijn op maat

Elk houtsoort heeft zijn eigen voordelen en eigenschappen, maar welke past het beste bij uw project? Bij Drijfhout’s Timmerfabriek maken wij gebruik van verschillende houtsoorten voor een toogkozijn, namelijk:

  • Mahonie. Dit is een duurzaam houtsoort met een herkenbare roodbruine kleur.
  • Merantie. Dit houtsoort is goed te bewerken, onderhoudsvriendelijk en betrouwbaar hout.
  • Afromosia. Dit is een zeer duurzaam houtsoort die de donkere kleur beter bewaart als het wordt blootgesteld aan zon en lucht.
  • Iroko. Dit houtsoort is een mooi en zeer duurzaam Afrikaans houtsoort.
  • Oregon pine. Dit is een naaldhoutsoort, die bekend staat om zijn relatief hoge sterkte en hardheid.
  • Finti. Dit is dé duurzame en milieuvriendelijke vervanger van tropisch hardhout.

 

Wilt u graag informatie over al onze houtsoorten en de eigenschappen hiervan? Kijk dan op deze pagina.

Speciale projecten met een toogkozijn

Bij Drijfhout’s timmerfabriek zijn wij gespecialiseerd in bijzonder timmerwerk. Wij laten het verleden tot leven komen en leveren toogkozijnen aan bedrijven in de regio, maar ook daarbuiten.  Bij Kuindersma verzekeringen was het toogkozijn aan vervanging toe. Timmerfabriek Drijfhout heeft speciaal een mal op maat gemaakt om dit houten toogkozijn te kunnen vervangen. Wilt u meer informatie over dit bijzondere project? Kijk dan hier.

Meer informatie?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen en of wij uw wens kunnen verwezenlijken? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom. Wij laten u graag zien wat er allemaal mogelijk is bij Drijfhout’s Timmerfabriek.

Al meer dan 80 jaar uw specialist in houten kozijnen.