Deze vraag wordt steeds vaker gesteld: wat is nou beter, kunststof of houten kozijnen? Wij zetten alle voordelen van houten kozijnen voor u op een rijtje en hopen daarmee alle twijfels weg te nemen. Dit zo dat u kiest voor het prachtige product: hout. Het is niet alleen de uitstraling wat hout zo mooi maakt. Denk ook aan alle mogelijkheden die hout biedt zoals ontwerpvrijheid, op maat maken voor uw favoriete woningstijl en ieder gewenste kleur.

Alle voordelen van houten kozijnen ten opzichte van kunststof

Voordeel 1: Duurzaamheid
Een erg belangrijk thema op dit moment: duurzaamheid. Met houten kozijnen deuren kiest u voor duurzaamheid en de lange termijn. Houten kozijnen groeien met u mee. Denk aan hang- en sluitwerk, comfort, energiebesparende maatregelen en isolatie. Dit zijn allemaal aspecten die mee helpen aan de duurzaamheid van houten kozijnen

Voordeel 2: Lange Levensduur
Er wordt vaak gezegd dat u beter voor kunststof kunt kiezen, omdat dit langer mee zou gaan. Maar wist u dat houten kozijnen net zo lang (en langer) mee gaan als uw woning. De oudste nog steeds gebruikte houten kozijnen stammen zelfs uit 1473. Met het juiste onderhoud kunt u zorgeloos en optimaal genieten van houten kozijnen.

Voordeel 3: Ontwerp en kleurvrijheid
Een heel belangrijk voordeel van houten kozijnen is de ontwerpvrijheid. Recht of rond, getoogd of gebogen, een houten kozijn kan in elke gewenste vorm worden gemaakt. Wij bij Drijfhout’s Timmerfabriek zijn gespecialiseerd in de meeste unieke kozijnen. Als een architect het kan tekenen, kunnen wij het maken. Daarnaast is kleurvrijheid ook een groot voordeel van houten kozijnen in vergelijking met kunststof. De kleurvrijheid is namelijk grenzeloos! Zo kunt de sfeer van houten ramen en deurkozijnen altijd aanpassen aan de actuele trends en smaken, van modern tot klassiek.

Voordeel 4: Uitstraling en authenticiteit
Hout is een prachtig, levend product. Het heeft een krachtige menselijke, natuurlijk dimensie. In pure vorm spreekt het, als bouwmateriaal draagt het bij aan een hoogwaardige uitstraling en authenticiteit die u wilt uitstralen.

Voordeel 5: Prijs-kwaliteit
En dan misschien wel het allerbelangrijkste voordeel, namelijk: de prijs. Wie verder durft te kijken dan aanschafwaarde, begrijpt de goede prijs-kwaliteitsverhouding van houten kozijnen. Kozijnen van ander materiaal, moet je volledig vervangen na bijvoorbeeld verwering. Houten kozijnen kunnen eenvoudig gerepareerd en geschilderd worden.

Hout of kunststof?

Als je al deze voordelen bij elkaar op telt, kunt u maar één ding concluderen: kies voor hout . Wij bij Drijfhout’s Timmerfabriek zijn al meer dan 80 jaar specialist in houten kozijnen, deuren en trappen, dus helpen u graag verder. U kunt hier contact met ons opnemen.

Meer weten over Drijfhout’s Timmerfabriek?

Drijfhout’s Timmerfabriek is een familiebedrijf met een compact en betrokken team. De sfeer is gemoedelijk, waarbij een noordelijke mentaliteit van aanpakken heerst. Dit betekent: no nonsens en afspraak is afspraak! Tegelijkertijd is er sprake van professionalisme in een specialisme. Het doel hiervan is kwalitatieve, duurzame oplossingen gemaakt met vakmanschap. Drijfhout staat voor premium!