Een typisch Nederlandse deur om te gebruiken als achterdeur, tuindeur of balkondeur! De stapeldorpeldeur of deur met borstwering, kenmerkt zich door de twee of meer onderdorpels die op elkaar gestapeld zijn. Vandaar de naam stapeldorpeldeur. Borstwering is oorspronkelijk een verhoogd muurtje op het dak van een kasteel. Aangezien het hout van dit type deur ook verhoogd is, is de naam borstwering daaraan ontleend.

Wat voor typen stapeldorpeldeur zijn er?

Een horizontale lat heet in de wereld van deuren en kozijnen een “dorpel”. Bij een stapeldorpeldeur worden doorgaans 2 tot 9 dorpels op elkaar gestapeld. Afhankelijk van wat u mooi vindt bij uw woning. Elke dorpel is meestal zo’n 12 tot 14cm hoog. Minder dorpels zorgen voor meer lichtinval, maar meer dorpels zorgen voor een stevigere deur.

Is uw woning opgetrokken uit verschillende typen baksteen of met ander siermetselwerk? Dan is onze tip: maak de stapeldorpels ongeveer even hoog als de scheiding voor een harmonieus beeld.

Voor de raampartij heeft u ook nog keus. Kiest u voor één grote ruit, of meerdere ruitjes met roeden? Ook dit is aan u en hangt af van welke stijl deur u zoekt voor uw woning.

Hoe wordt een stapeldorpeldeur gemaakt?

Wat mensen vaak niet weten, is dat de borstwering van een stapeldorpeldeur écht van losse latten wordt gemaakt die op elkaar gestapeld zijn. De verticale zijstijlen worden voorzien van sleuven waar de dorpels in geplaatst worden. Een secuur klusje! Vervolgens worden alle dorpels tussen de stijlen geklemd. Door middel van de constructie en vorm van de latten zorgen we dat de deur perfect winddicht en isolerend is. Wanneer de deur in elkaar gezet is, kan deze verder afgewerkt worden en voorzien van lak, deurbeslag en glas.

Geïnteresseerd in een stapeldorpeldeur op maat?

Maatwerk is de standaard bij Drijfhout’s Timmerfabriek! Wij worden enthousiast van opdrachten die een uitdaging zijn. Heeft u de wens voor een stapeldorpeldeur op maat? Bijvoorbeeld met een eigen ontwerp of afwijkende afmeting? Wij kunnen hem maken. Onze fabriek bestaat al meer dan 80 jaar, en onze kracht is dat wij nog steeds de technieken van 80 jaar geleden beheersen en hanteren waar nodig. Daarnaast is onze fabriek uitgerust met moderne machines waarmee wij kunnen automatiseren, ook met bijzondere ontwerpen.

Een stapeldorpeldeur is typisch Nederlands