Op zoek naar een deur die voor een wow-effect zorgt? Dan zoekt u misschien wel een taatsdeur. Deze deuren, ook wel pivotdeuren genoemd, hebben geen verticale scharnieren tegen het kozijn, maar draaien om een verticale as. Hierdoor draait de deur op een verrassende manier open die een bijzonder elegante uitstraling geeft. Bij Drijfhout’s Timmerfabriek helpen wij u met een houten taatsdeur op maat.

Ogenschijnlijk simpel

Een scharnier op een andere plek plaatsen en klaar is de taatsdeur, toch? Maar zo simpel is het niet. Om de deur soepel te laten draaien en mooi aan te laten sluiten op het kozijn is een bijzonder vernuftig scharnier nodig.

Een taatsende deur kan door de plaatsing van het scharnier naar binnen en buiten draaien. Ook het scharnierpunt kan variëren van enkele centimeters uit de hoek, tot het midden van de deur. Het scharnier kan op vrijwel elk type deur worden toegepast. Zo wordt uit taatsdeur echt op maat.

Van Musea van wereldklasse tot stijlvolle kantoorgebouwen en woningen, de taatsdeur zorgt overal voor een uniek entree. Doordat het gewicht van de deur niet aan het kozijn hangt, maar door de vloer wordt gedragen, kunnen deuren van wel 7 meter hoog en 4 meter breed tot een gewicht van 500kg gemaakt worden.

Taatsdeur binnen

Taatsdeuren voor binnen worden dikwijls uitgevoerd zonder kozijn. Dit geeft een bijzonder elegante uitstraling waarmee de deur een onderdeel wordt van uw interieur.

Populair bij een binnen taatsdeur is een greeploos design. Dit maakt ook bijvoorbeeld 360 graden draaiende muren mogelijk.

Taatsdeur buiten

Minder bekend, maar daarom niet minder bijzonder: een taatsende deur als buitendeur. Omdat een buitendeur uiteraard een slot moet hebben, wordt hier wel een handvat en een kozijn geplaatst.

Het kozijn vraagt om bijzonder sponningen die rekening houden met de bewegingen van de deur. Wanneer de deur open gaat, draait immers één kant naar binnen en de andere naar buiten. Ook dient de onderdorpel om deze reden vlak te zijn.

Hoe ziet een taatsdeur er uit in beweging?

De beste kwaliteit taatsdeur scharnieren worden gemaakt door FritsJurgens. In deze video van hen ziet u een aantal verschillende taatsdeuren:

Ik wil een taatsdeur op maat laten maken

Een unieke binnenkomer laten maken in de vorm van een taatsdeur op maat? Zolang hij van hout mag zijn, helpt Drijfhout’s Timmerfabriek om uw droomdeur werkelijkheid te maken.

Wij hebben meer dan 80 jaar ervaring met houten kozijnen en deuren en hebben alle kennis over hout en houtverwerking in huis om bijzondere, unieke ontwerpen werkelijkheid te maken.

Neem contact met ons op.

Wist u dat taatsscharnieren een deur van wel 500 kilo soepel kunnen laten draaien?