Veel licht in je huis is één van de woontrends die niet meer weg te denken is uit moderne architectuur. Ontwikkelingen in techniek en materiaal hebben dit de afgelopen decennia mogelijk gemaakt, en er wordt gretig gebruik van gemaakt door architecten. En wij snappen wel waarom. Een groot kozijn op maat verbindt je woning met de omgeving en brengt veel licht in huis.

Prachtig uitzicht met veel licht

De voordelen van veel glas in je huis zijn legio! Allereerst valt er veel licht in je huis wat het gevoel van comfort erg groot maakt. Als je woning in een prachtige omgeving staat, bijvoorbeeld in het bos, op de ruimte, of aan het water, wil je hier natuurlijk zo veel en vaak mogelijk van genieten. Veel glas maakt dit mogelijk, en dat glas moet natuurlijk in een kozijn. Ook voor binnen kunnen grote kozijnen erg mooi staan en je woning ruimtelijker laten lijken.

Mogelijkheden met grote houten kozijnen

Hoe groot is groot? We hebben kozijnen gemaakt van bijvoorbeeld wel 4 meter hoog of tot wel 6 meter breed. Dit zijn uiteraard geen kozijnen voor 1 ruit. Maar het is wel een prachtig oppervlak voor grote schuifdeuren. Ook groten houten kozijnen met afwijkende vormen behoren tot de mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan een kozijn uitlopend in een punt, of een kozijn met een ronde toog.

De keuze voor een houtsoort

Met onze 80+ jaar ervaring in houtbewerking ligt er een schat aan informatie opgeslagen in ons bedrijf. Bijvoorbeeld over de eigenschappen en toepassing van verschillende houtsoorten. Grote houten kozijnen vragen speciale aandacht bij de keuze van een houtsoort. Er wordt namelijk veel gevraagd van het hout wanneer er in een groot kozijn, grote schuiframen komen of misschien wel extra zwaar triple glas wordt gebruikt. De juiste keuze garandeert je dat deuren en ramen zo lang mogelijk soepel blijven openen en sluiten.

Projecten met grote houten kozijnen

De afgelopen jaren hebben wij vele mooie kozijnen mogen maken. Hier zijn enkele voorbeelden:

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heeft u een project waar grote houten kozijnen voor nodig zijn? We kijken graag samen naar de mogelijkheden en wat we voor u kunnen betekenen. Neem contact met ons op en we beantwoorden graag uw vraag of brengen een offerte uit.

Met een groot kozijn geniet je binnen optimaal van de omgeving