Finti hout is dé meest verantwoorde houtsoort voor duurzaam bouwen. Het is Scandinavisch naaldhout met zelfs betere eigenschappen dan tropisch hardhout. Ze noemen het daarom ook wel dé duurzame en milieuvriendelijke vervanger van tropisch hardhout. Het is verantwoord hout geschikt voor duurzame kozijnen, deuren, trappen, maar ook voor andere projecten is het uitermate geschikt. Drijfhout’s Timmerfabriek is daarom trotse leverancier van dit bijzondere product. Tijdens de productie van Finti hout worden schors en snippers hergebruikt en omdat het geen chemische toevoegingen heeft is Finti volledig te hergebruiken.

Wat Finti hout zo uniek maakt?

Finti hout komt uit Finse productiebossen, waardoor er geen tropische oerbossen gekapt hoeven te worden. Het legt een zeer korte transportroute af. Als je het vergelijkt met andere houtsoorten is er dus weinig CO2-uitstoot. Maar wat Finti hout nog meer uniek maakt?

  • Finti heeft een ongekende hoge isolatiewaarde;
  • Het is een grenenhout met betere eigenschappen dan tropisch hardhout;
  • Finti heeft minimaal onderhoud nodig;
  • Het is 100% recyclebaar;
  • En Finti heeft geen chemische toevoegingen.

Kozijnen, deuren, trappen en andere projecten met Finti

Juist met hout krijgen nieuwe panden smoel en oude huizen hun karakter terug. De deuren en kozijnen bepalen vaak het gezicht van een huis. Nieuwe huizen krijgen een moderne snit, maar voor oude panden vinden eigenaren het belangrijk om de oude stijlkenmerken te koesteren of te herstellen. Bij Drijfhout weten ze hoe het moet. Daar is het vakmanschap aanwezig om oude panden nieuwe glorie te bieden en hedendaagse bouwwerken een bijzondere uitstraling mee te geven. Drijfhout’s Timmerfabriek is al meer dan 80 jaar uw specialist in houten kozijnen, deuren en trappen, maar hebben ook een aantal bijzondere projecten mogen realiseren. Van kozijnen voor een woonhuis tot een speciale voordeur op maat voor het Provinciehuis Friesland in Leeuwarden. Elk project heeft iets speciaals, niets is seriewerk. Wij zijn specialist in bijzonder timmerwerk. Benieuwd naar de projecten en andere succesverhalen? Kijk dan hier.

Wat zijn de kosten van het duurzame Finti hout?

Wilt u weten welke kosten Finti hout met zich mee brengt? Neem via het formulier contact met ons op of maak een afspraak.

Andere houtsoorten

Finti hout is door zijn duurzaamheid erg in trek, hierdoor heeft deze houtsoort een langere levertijd dan andere soorten. Wenst u een korte levertijd, dan kunt u een andere houtsoort overwegen. Hieronder vindt u meer informatie over de andere houtsoorten. Klik op de link van het houtsoort voor meer informatie en prijzen:

Heeft u nog vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Heeft u een vraag over het duurzame houtsoort Finti? Of heeft u een project waar dit bijzondere houtsoort goed bij past? Neem dan contact met ons op of kom bij ons lang in onze timmerfabriek in Joure. De koffie staat klaar!

Finti hout is dé meest verantwoorde houtsoort voor duurzaam bouwen.