De voordeur is het visitekaartje voor je huis. Bij moderne huizen is er veel keuze aan deuren, zowel in materiaal als stijl. Een ouder huis heeft uiteraard al een voordeur, passend bij de techniek en trends van het bouwjaar. Hout waar goed voor gezorgd is, gaat jaren mee. Maar het kan voorkomen dat uw deur zijn beste tijd heeft gehad en u daarom deze antieke deur wil restaureren. Drijfhout’s Timmerfabriek is dé specialist om u hierbij te helpen.

Jarenlange ervaring met restauraties

Drijfhout’s Timmerfabriek bestaat al sinds 1938 en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld als specialist op het gebied van maatwerk en restauraties. Wij hebben alle kennis en ervaring in huis om antieke deuren te restaureren én nieuwe deuren te maken met een geheel authentieke uitstraling.

Is het wel mogelijk mijn antieke deur te restaureren?

Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden. Soms lijkt te schade aan een deur ernstig, maar blijkt dit toch vrij oppervlakkig te zijn en het hout nog in goede staat. Dan is het mogelijk om de deur te restaureren. Vaak is dit ook de meeste betaalbare optie en daarom ook vaak de meest wenselijke.
Blijkt de deur te ernstig beschadigd waardoor jouw antieke deur restaureren niet mogelijk is? Dan is er ook geen paniek. Wij kunnen aan de hand van de oude deur, een nieuwe deur maken die niet van het origineel te onderscheiden is door gebruik van de juiste technieken en houtsoorten. Ook het opnieuw plaatsen van het originele rooster, glas en beslag in een nieuw gemaakte deur is geen enkel probleem.

Wat houdt een restauratie in?

Tijdens het restaureren van een antieke deur beginnen we met het strippen van de deur: al het beslag en eventuele ruiten en roosters gaan er af. Vervolgens wordt de oude verf verwijderd. Dan kunnen we kijken wat de staat van het hout is. Hoeft deze alleen maar geschuurd, of moeten er delen worden gevuld of vervangen? Als dit gedaan is kan de deur weer worden opgebouwd door deze te voorzien van grondverf en lak. Indien nodig kunnen we ook roosters van nieuwe lak laten voorzien. Als dat allemaal gedaan is kan de antieke deur weer in elkaar gezet worden en teruggeplaatst worden.

Niet alleen deuren

De voordeur van uw huis kijkt u vaak tegenaan, daarom heeft u misschien wel ontdekt dat deze bijvoorbeeld rot is. Maar heeft u het andere houtwerk van uw huis al bekeken? Als bij nadere inspectie blijkt dat ook kozijnen, trappen, gootlijst of iets anders aan onderhoud of vervanging toe is, helpen wij u ook daar graag mee.

Vraag vrijblijvend informatie aan

Wilt u uw antieke deur laten renoveren? Neem dan contact met ons op en we beantwoorden graag uw vragen, ook kunnen we een vrijblijvende offerte opstellen.