De voordeur is het visitekaartje voor je huis. Bij moderne huizen is er veel keuze aan deuren, zowel in materiaal als stijl. Een ouder huis heeft uiteraard al een voordeur, passend bij de techniek en trends van het bouwjaar. Hout waar goed voor gezorgd is, gaat jaren mee. Maar het kan voorkomen dat uw deur zijn beste tijd heeft gehad en u daarom deze antieke deur wil restaureren. Meestal is een authentieke reproductie de beste oplossing. Drijfhout’s Timmerfabriek is dé specialist om u hierbij te helpen.

Is het mogelijk mijn antieke deur te restaureren?

We krijgen vaak de vraag of het mogelijk is om een antieke deur te restaureren. Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden. Soms lijkt te schade aan een deur ernstig, maar blijkt dit toch vrij oppervlakkig te zijn en het hout nog in goede staat. Dan is het mogelijk om de deur te restaureren.
In de meeste gevallen blijkt het echter niet mogelijk om een antieke deur te restaureren. Maar geen paniek, wij kunnen aan de hand van de oude deur, een nieuwe deur maken die niet van het origineel te onderscheiden is door gebruik van de juiste technieken en houtsoorten. Ook het opnieuw plaatsen van het originele rooster, glas en beslag in een nieuw gemaakte deur is geen enkel probleem.

Jarenlange ervaring met reproducties

Vaak draait een vraag om een restauratie, dus uit op een reproductie. Drijfhout’s Timmerfabriek bestaat al sinds 1938 en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld als specialist op het gebied van maatwerk en reproducties. Wij hebben alle kennis en ervaring in huis om antieke deuren te repoduceren met een geheel authentieke uitstraling.

Wat houdt een reproductie in?

Als een antieke deur restaureren niet haalbaar is, maken we een reproductie. We beginnen we met het strippen van de deur: al het beslag en eventuele ruiten en roosters gaan er af om schoongemaakt en gelakt te worden zodat deze weer in de nieuwe deur gezet kunnen worden. Vervolgens maken we een nieuwe deur op precies dezelfde manier als de antieke deur ooit gemaakt is. Onze ervaren medewerkers hebben een schat aan kennis en informatie over houtsoorten, werkwijzen en constructies die we hiervoor kunnen raadplegen. Als de deur is opgebouwd wordt deze van grondverf voorzien. Als laatste plaatsen we beslag en eventuele roosters terug en is de deur klaar voor aflevering. De laatste taak is voor u: om uw nieuwe deur te laten plaatsen en schilderen in de authentieke kleur.

Niet alleen deuren

De voordeur van uw huis kijkt u vaak tegenaan, daarom heeft u misschien wel ontdekt dat deze bijvoorbeeld rot is. Maar heeft u het andere houtwerk van uw huis al bekeken? Als bij nadere inspectie blijkt dat ook kozijnen, trappen, gootlijst of iets anders aan vervanging toe is, helpen wij u ook daar graag mee.

Vraag vrijblijvend informatie aan

Wilt u uw antieke deur laten renoveren of reproduceren? Neem dan contact met ons op en we beantwoorden graag uw vragen, ook kunnen we een vrijblijvende offerte opstellen.