Afromosia, of Afrormosia, is een zeer duurzaam houtsoort uit Afrika met een prachtige goudbruine kleur. Het lijkt enigszins op teak, maar het bewaart veel beter de donkere kleur als het wordt blootgesteld aan lucht en zon. Het wordt daarom ook wel Afrikaans Teak genoemd. De warme kleur van het houtsoort in combinatie de bijzondere textuur maakt het een bijzonder populair houtsoort, ook bij Drijfhout’s Timmerfabriek.

Let op: door veranderde regelgeving verwachten wij dat afromosia binnenkort moeilijker leverbaar wordt.

De Afrikaanse houtsoort afromosia

Deze is vrij hard en laat zich goed bewerken. Daarom is het een ideale houtsoort om te gebruiken voor zowel binnen als buiten. Afromosia is afkomstig uit het tropisch regenwoud van midden- en West-Afrika. Deze prachtige loofboom kan zo tot 45 meter hoog worden met een diameter van 80 tot 160 centimeter. Omdat de stam mooi recht is zonder vertakking, is het een fijne houtsoort om te gebruiken.

Mooi egaal vergrijzen

Bij deze houtsoort valt eerst vooral de prachtige goudbruine kleur op, die eerst iets donkerder wordt in contact met licht, om nadien mooi egaal te vergrijzen. Het is een houtsoort die uitermate geschikt is bij bijzondere weersomstandigheden, omdat het niet verweert, zelfs als het onbehandeld wordt toegepast. Een groot voordeel is dat het niet gevoelig is voor scheuren en kromtrekken bij het drogen van het hout. Voor een project op het Waddeneiland Vlieland werden wij gevraagd om een grote schuifpui te maken. Omdat het belangrijk is om te kijken naar de bijzondere weersomstangheden konden wij maar één houtsoort bedenken die perfect zou zijn: afromosia. Wilt u meer weten of dit project? Kijk dan hier.

Wat zijn de kosten van het duurzame afromosia hout?

Wilt u weten welke kosten afromosia hout met zich mee brengt? Neem via het formulier contact met ons op of maak een afspraak.

Andere houtsoorten bij Drijfhout’s Timmerfabriek

Hieronder vindt u meer informatie over de andere houtsoorten. Klik op de link van het houtsoort voor meer informatie en prijzen:

Heeft u nog vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Heeft u een vraag over de houtsoort Afromosia? Of heeft u een project waar dit bijzondere houtsoort goed bij past? Neem dan contact met ons op of kom bij ons lang in onze timmerfabriek in Joure. De koffie staat klaar!

Afromosia hout is dé meest verantwoorde houtsoort voor duurzaam bouwen.