Afrikaans Teak is een houtsoort die bekend staat onder meerdere namen, het wordt ook wel Afromosia of Afrormosia genoemd. Zoals de naam doet vermoeden, komt deze houtsoort uit Afrika, en lijkt het redelijk op het bekende Aziatische teak. Afrikaans teak is een duurzame hardhout soort met een prachtige goudbruine kleur of is een zeer duurzaam houtsoort uit Afrika met een prachtige goudbruine kleur. Zelfs wanneer het wordt blootgesteld aan licht en zon, bewaart het zijn donkere kleur redelijk goed. Deze mooie kleur maakt het een zeer populaire houtsoort, ook bij Drijfhout’s Timmerfabriek.

Let op: door veranderde regelgeving verwachten wij dat Afrikaans teak binnenkort moeilijker leverbaar wordt.

Het Afrikaanse teak hardhout

Afrikaans teak is een redelijk harde houtsoort die zich goed laat bewerken. Daarom is het een zeer veelzijdige houtsoort die populair is voor zowel binnen als buiten. Deze is vrij hard en laat zich goed bewerken. Daarom is het een ideale houtsoort om te gebruiken voor zowel binnen als buiten. Afrikaans is afkomstig uit het tropisch regenwoud van midden- en West-Afrika. Deze prachtige loofboom kan zo tot 45 meter hoog worden met een diameter van 80 tot 160 centimeter. Omdat de stam mooi recht is zonder vertakking, is het een fijne houtsoort om te gebruiken. Bomen in de beschermde bossen kunnen wel 400 jaar oud worden! Daarom is Afrikaans Teak voor houtverwerking uiteraard afkomstig uit daarvoor bestemde teelt.

Mooi egaal vergrijzen

Bij deze houtsoort valt eerst vooral de prachtige goudbruine kleur op, die eerst iets donkerder wordt in contact met licht, om nadien mooi egaal te vergrijzen. Het is een houtsoort die uitermate geschikt is bij bijzondere weersomstandigheden, omdat het niet verweert, zelfs als het onbehandeld wordt toegepast. Een groot voordeel is dat het niet gevoelig is voor scheuren en kromtrekken bij het drogen van het hout. Voor een project op het Waddeneiland Vlieland werden wij gevraagd om een grote schuifpui te maken. Omdat het belangrijk is om te kijken naar de bijzondere weersomstangheden konden wij maar één houtsoort bedenken die perfect zou zijn: Afrikaans Teak. Wilt u meer weten of dit project? Kijk dan hier.

Wat zijn de kosten van het duurzame Afrikaans Teak?

Wilt u weten welke kosten afrikaans teak met zich mee brengt? Neem via het formulier contact met ons op of maak een afspraak.

Andere houtsoorten bij Drijfhout’s Timmerfabriek

Hieronder vindt u meer informatie over de andere houtsoorten. Klik op de link van het houtsoort voor meer informatie en prijzen:

Heeft u nog vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Heeft u een vraag over de houtsoort Afrikaans teak? Of heeft u een project waar dit bijzondere houtsoort goed bij past? Neem dan contact met ons op of kom bij ons lang in onze timmerfabriek in Joure. De koffie staat klaar!

Afrikaans teak is door zijn duurzaamheid zelfs onbehandeld toe te passen.