Accoya naaldhout is lichtbruin tot bruin van kleur en lijkt veel op eiken. Op het kwartierse vlak kunnen fraaie spiegels ontstaan die kenmerkend zijn voor Accoya. Het hout is erg hard, stabiel en bijna niet te splijten. Geen enkel ander hout biedt dezelfde combinatie van duurzaamheid en stabiliteit. Duurzaam geproduceerd en met een lage CO2-voetafdruk, draagt Accoya actief bij aan een circulaire, biobased economie.

Wat Accoya hout zo uniek maakt?

Accoya hout heeft, mits het beste protocol wordt gevolgd, een levensduurverwachting van 60 jaar bij gebruik in buitentoepassingen zoals houten ramen, houten deuren, erkers, houten raamkozijnen en balkons, maar wat maakt deze houtsoort nog meer zo bijzonder en uniek?

  • Accoya hout is natuurlijk isolerend en de warmte wordt vastgehouden.
  • De houtsoort Accoya heeft een geringe kans op krimp, zwelling, klemmen en schade door insecten en schimmels.
  • Het is makkelijk hout om mee te werken.
  • Het is milieuvriendelijker om duurzaam geproduceerd Accoya te gebruiken dan bijvoorbeeld PVC, aluminium en niet-duurzaam geproduceerd hardhout.

Kozijnen, deuren, trappen en andere projecten met Accoya

Juist met hout krijgen nieuwe panden smoel en oude huizen hun karakter terug. De deuren en kozijnen bepalen vaak het gezicht van een huis. Nieuwe huizen krijgen een moderne snit, maar voor oude panden vinden eigenaren het belangrijk om de oude stijlkenmerken te koesteren of te herstellen. Bij Drijfhout weten ze hoe het moet. Daar is het vakmanschap aanwezig om oude panden nieuwe glorie te bieden en hedendaagse bouwwerken een bijzondere uitstraling mee te geven. Drijfhout’s Timmerfabriek is al meer dan 80 jaar uw specialist in houten kozijnen, deuren en trappen, maar hebben ook een aantal bijzondere projecten mogen realiseren. Van kozijnen voor een woonhuis tot een speciale voordeur op maat voor het Provinciehuis Friesland in Leeuwarden. Elk project heeft iets speciaals, niets is seriewerk. Wij zijn specialist in bijzonder timmerwerk. Benieuwd naar de projecten en andere succesverhalen? Kijk dan hier.

Wat zijn de kosten van het duurzame Accoya hout?

Wilt u weten welke kosten Accoya hout met zich mee brengt? Neem via het formulier contact met ons op of maak een afspraak.

Andere houtsoorten

Hieronder vindt u meer informatie over de andere houtsoorten. Klik op de link van het houtsoort voor meer informatie en prijzen:

Heeft u nog vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Heeft u een vraag over deze duurzame houtsoort? Of heeft u een project waar dit bijzondere houtsoort goed bij past? Neem dan contact met ons op of kom bij ons lang in onze timmerfabriek in Joure. De koffie staat klaar!

Accoya hout bij Drijfhout’s Timmerfabriek