Voor woningen met meerdere verdiepingen is een trap onmisbaar. Bij de zoektocht naar een trap voor jouw huis kom je diverse materialen tegen, waaronder hout. En in sommige gevallen hout gecombineerd met beton of metaal. Voor veel huiseigenaren blijf hout de favoriete keuze, mede vanwege de diverse opties als het gaat om houtsoorten, stijlen en afwerking. Hier zijn 7 voordelen wanneer je kiest voor een houten trap.

1. Ruime keuze

Zodra je kiest voor een houten trap heb je de keuze uit verschillende houtsoorten. Denk aan, eiken-, dennen-, grenen- en hardhout. 

2. Goedkoop

Voor ieder budget is er wel een houten trap. Daarnaast is een trap van hout vaak goedkoper dan een trap van bijvoorbeeld staal of glas.

3. Uitstraling

Hout heeft een warme en natuurlijke uitstraling dat mooi samenvalt met de rest van je interieur.

4. Ontwerp

Modern of klassiek? Open of gesloten? Spiltrap of wenteltrap? Met een houten trap heb je eindeloze mogelijkheden qua ontwerp. 

5. Onderhoud

Een houten trap is makkelijk qua onderhoud. Af en toe stofzuigen en afnemen met een doek volstaat.

6. Afwerking

Een houten trap kan naar jouw smaak en wens afgewerkt worden. Glans, een matte afwerking of gelakt in kleur is allemaal mogelijk.

7. Herstel

Beschadigingen aan een houten trap zijn vrijwel altijd makkelijk en goedkoop te herstellen. Een houten traps is ook eenvoudig te renoveren.

Overtuigd van een houten trap voor jouw woning? Wij helpen je graag verder met het vinden van een trap dat aan al jouw wensen voldoet. Ook voor een trap op maat ben je bij ons aan het juiste adres. Neem vandaag contact met ons op.